De kortstondige eeuwigheid van een gelukkige middag

Het zou een rubriek kunnen worden: ‘De regel van vandaag’. Je kent het wel: je leest een boek, krant of tijdschrift en dan is daar plotseling zo’n regel die je frappeert, die je noopt even op te kijken en in de verte te staren. Voor een regelmatige lezer zoals ik is dit een dagelijkse ervaring en een van de redenen om te lezen: de kans onthutst/geroerd/getroffen te raken door een paar woorden in de juiste volgorde eindigend met een punt. Vandaag gebeurde het al vroeg. Ik herlees Platform van Michel Houellebecq. Te midden van de passieloze seks, extreme individualisering, wanhopige afgestomptheid ineens deze zin: “we bevonden ons in de kortstondige eeuwigheid van een gelukkige middag”. Boink. Met deze regel dein ik vandaag de dag door.

Dit bericht werd geplaatst in Zinderende zinnetjes. Bookmark de permalink .

Een reactie op De kortstondige eeuwigheid van een gelukkige middag

 1. raf walschaerts zegt:

  marco,
  Erg lang geleden!
  Frappant: ik heb het boek zeker 7 jaar geleden gelezen, en die welbepaalde regel herken ik nog steeds. Enorm mooi!
  Beste groet
  raf

  ps: fijn om je woorden online te lezen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s