Geweten

Het zinnetje van vandaag, dat ik gisteravond las en waar ik nu nog veel plezier aan beleef, haal ik uit een noot in Richard Dawkins’ bijbel van het atheïsme ‘God als misvatting’. In een hoofdstuk over moraliteit haalt hij (als gezegd, in een noot) de Amerikaanse schrijver/journalist H.L. Mencken aan. Mencken, zo citeert Dawkins, definieerde de notie ‘geweten’ als ‘de innerlijke stem die ons waarschuwt dat er misschien iemand kijkt.’ Kostelijk!

Dit bericht werd geplaatst in Zinderende zinnetjes en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s