Turing-machine of redactiegenerator?

Een gedicht van mij zat bij de laatste duizend van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Maar niet bij de laatste honderd. Dat gedicht staat dus ex aequo op de honderdeneenste tot en met duizendste plaats. Ja, ja, ik ben lekker bezig. Maar goed, als je bij die laatste duizend zit dan krijg je een ‘persoonlijke beoordeling’. Die van mij luidde: “Mooie beschrijving, prima gedicht – alleen de laatste twee woorden kunnen wellicht geschrapt”. Ik vind eigenlijk helemaal niet dat de laatste twee woorden kunnen worden geschrapt. Dan ontstaat er bovendien een ongrammaticale zin. Eerlijk gezegd verdenk ik de organisatie ervan een redactiegenerator te hebben gebouwd die at random allerlei varianten van eenzelfde beoordeling genereert: “Mooie beschrijving, prima gedicht” of “Prima gedicht, mooie beschrijving”. “De eerste/laatste twee/drie/vier woorden/strofen kunnen worden geschrapt/geïntensiveerd”.
Het betreffende gedicht publiceer ik nog even niet op internet. Ik twijfel namelijk een beetje over de eerste 74 woorden…

Dit bericht werd geplaatst in Di-vers en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Turing-machine of redactiegenerator?

  1. cor3306c zegt:

    in elke geval mijn welgemeende gelukwensen en je bent weer een ervaring rijker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s