Keukentrap

Ter gelegenheid van een overzichtstentoonstelling van schilder Hans Siegmund is er een affiche gemaakt van een van zijn schilderijen met een gedicht dat ik daarbij schreef. Of beter gezegd: ik schreef het gedicht vooral naar aanleiding van Siegmunds dagboekaantekeningen gepubliceerd in ‘Om de kleur van het licht’. Hans Siegmund was van 1969 tot 1993 docent schilderen aan de HKU in Utrecht. Zijn dagboek bevat rake observaties over het creatieve scheppingsproces die wat mij betreft ook voor poëzie kunnen gelden, zoals bijvoorbeeld: “Ruimte wil ik in een schilderij niet accentueren, die zit in de geest van de toeschouwer”. Bij de opening van de expositie heb ik het gedicht voorgedragen. Het was een eer de kunstenaar daar voor het eerst te ontmoeten. Voor het mooie affiche tekenen verder Rop Philippi (organisatie), Hans Ernest (foto) en Studio Bassa (ontwerp).

Dit bericht werd geplaatst in Di-vers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s