Terug naar de berg (1)

Ik ben naar een reünie van mijn oude middelbare school geweest. Naar aanleiding daarvan de komende tijd een serie gedichten over deze reünie en over mijn schooltijd op De Amersfoortse Berg in Amersfoort. In de gedichten komen trouwens nauwelijks jaartallen, sommen of Duitse naamvallen voor – ze gaan vrijwel allemaal over de liefde…

Steekvlam

Met de enige die ik nooit
had moeten laten lopen
loop ik een stukje op.

Tweehonderd indrukken
in vijfenzeventig meter
zesendertig jaar later.

Bij de auto aangekomen
zeg je achteloos dat je
me toen wel wilde.

In het brandscherm rond
mijn ontvlambaarheid
schroeit een krater.

 

Dit bericht werd geplaatst in Gedichten (in berichten), Terug naar de berg. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s