Biografie

Ik schrijf poëzie uit noodzaak bij wijze van ontspanning.

Affiche Gedichten geduidDe afgelopen 25 jaar heeft die drang al bijna 900 gedichten opgeleverd. Inmiddels heb ik bij Phi-Culemborg al meer dan tien bundels uitgegeven. Regelmatig draag ik ook voor in het openbaar. In 2006 heb ik een theaterprogramma gemaakt en gespeeld rondom mijn poëzie tezamen met de Nederlandstalige band Slau. In maart 2011 ging er een volgend theaterprogramma in première met de titel ‘Gedichten geduid’.

Ik heb Nederlands gestudeerd. Vroeger adviseerde ik professionele (bekende) theatermakers op tekstgebied. Voor enkelen ben ik nog steeds een sparringpartner.

Eind december 2008 won ik de eerste prijs van de schrijfwedstrijd Write Up!. Ik citeer uit het juryrapport: “Eén inzending viel direct op door zijn toon, sfeer, stilistische schoonheid en de uitnodiging om het nogmaals, nogmaals en nogmaals te lezen. Het is een winnaar van wie we graag meer werk zouden lezen en waarvan we denken dat de schrijver potentie heeft om zijn werk bij een gerenommeerde uitgeverij uit te geven”. Een klein jaar later (november 2009) mag ik de eerste prijs in ontvangst nemen van de landelijke poëziewedstrijd van vereniging Taalpodium. De titel van de verzamelbundel die naar aanleiding van de wedstrijd verschijnt, is ontleend aan een regel uit mijn winnende gedicht. Alsof het dan nog niet genoeg is win ik 2 maanden daarna de prestigieuze Poëziewedstrijd van de stad Oostende. Deze drie prijzen op rij ben ik als een stimulans gaan beschouwen om mijn werk onder de aandacht van een breder publiek te brengen.

Ik ben getrouwd en vader van drie kinderen. Wij wonen in Culemborg, de stad aan de Lek. Het rivierenlandschap is mij dierbaar en het vormt dan ook een regelmatig terugkerend decor in mijn gedichten.

Marco Houtschild
Geb. 14 mei 1962 te Den Haag.


Publiciteitsfoto 2018

Publiciteitsfoto Huub van Beurden

Download hier een recente publiciteitsfoto. Graag de naam van de fotograaf vermelden: Huub van Beurden.